GeForce-näytönohjaimista tuttu Nvidia lupasi, että yhtiö on mestari markkinoiden hallinnassa. Kryptohuuman hiipumisella ei Nvidian mukaan olisi vaikutusta yhtiön osakkeen arvoon. Toisin kävi, ja nyt vihreä firma saa kantaa seuraukset.

Kryptobuumin huipulla näytönohjaimet myivät kuin häkä. Hinnat pomppasivat kattoon, kun jokainen kotilouhija ryntäsi hankkimaan oman kryptolouhimen äkkirikastumista silmällä pitäen.

Huuma hiipui yhdessä näytönohjainten hintojen kanssa. Käytetyt kortit täyttivät markkinat. Kun Nvidian osakkeiden arvosta suli pois jopa 50 prosenttia, ymmärsivät lakimiehet tilaisuuden koittaneen, Techspot kirjoittaa.

Viritteillä onkin useita joukkokanteita Nvidiaa vastaan. Yhtiötä syytetään harhaanjohtavista lupauksista, joiden seurauksena sijoittajat menettivät paljon rahaa. Useiden sijoittajien nostamaa kannetta ajava Schall Law Firm on kiinnostunut henkilöistä, jotka kryptohuuman laannuttua ovat menettäneet enemmän kuin 100 000 dollaria Nvidian katteettomien lupausten seurauksena.

Varsinainen ongelma voi olla kuitenkin syyn vierittäminen Nvidian niskoille. Sijoittaja ottaa aina riskin, eikä edes lakimiesten ole helppoa toteennäyttää, että Nvidian osakkeen arvonlasku johtui juuri kryptohuuman hiipumisesta.

Osakkeiden yleiseen arvonnousuun ja -laskuun on monia muitakin syitä, esimerkiksi presidentti Donald Trumpin kauppasota Kiinan kanssa sekä muiden teknologiayhtiöiden toiminta markkinoilla.