Atari VCS -konsoli on kerännyt lähes kolme miljoonaa euroa Indiegogo-palvelussa. Ulkoisestikin retrohenkisen konsolin sisälle luvattiin yli 100 klassista Atari-peliä.

Vaikka projekti virallisen tiedotuslinjan mukaan etenee suurinpiirtein suunnitellusti, on totuus kulissien takana jotain aivan muuta, Mashable kertoo.

Esimerkiksi projektin parissa työskennellyt järjestelmäarkkitehti Rob Wyatt ilmoitti hiljattain hylänneensä koko projektin, sillä Atari ei ollut maksanut hänen yhtiönsä laskuja yli puoleen vuoteen. Myös muiden lähteiden mukaan projekti on kaikenlaisissa ongelmissa, eräs lähde kuvaili ”homman menevän päin persettä.”

Konsoliprojektista saatiin ensimmäisiä viitteitä jo 2017, valmiiksi 250 dollarin hintaista konsolia on luvattu vuoden 2020 alkuun. Kovin paljon konkreettisia näyttöjä kehitystyön etenemisestä ei kuitenkaan ole.

Yhtiön viimeisin blogipostaus esittelee konsolin emolevyä ja muita komponentteja. Erikoista kyllä, postauksessa mainitaan useita kertoja, että jokin ominaisuus ei näy kuvissa tai kuva ei esitä todellista komponenttia.

Vaikka konsoli toimitettaisiinkin ennakkoon sitä rahoittaneille vuoden alussa, ei Atari edes lupaa täysin valmista pelikokemusta. Käyttäjiltä pyydetään palautetta laitteen ohjelmiston suhteen. Palautteen avulla ohjelmisto on tarkoitus viilata kuntoon konsolin lopullista markkinoille tuomista varten.