AMD:llä on ollut viime aikoina ongelmia Ryzen-suorittimien ajurien kanssa. Ongelmia on pyritty korjaamaan, mutta Tech Radarin mukaan korjaukset ovat johtaneet vain uusiin, entistä pahempiin vaikeuksiin.

Ongelmien lähteenä on ollut maaliskuun puolivälissä julkaistu uusi ajuri, joka ei ole asentunut oikein osalle käyttäjistä. Asennusprosessi ei ole joko edennyt ollenkaan tai näennäisesti valmistunut asennus on myöhemmin osoittautunut puutteelliseksi. Käyttäjän kone on esimerkiksi jälkeenpäin saattanut vaatia uudelleenkäynnistämistä AMD:n GPIO-pinnin asennuksen loppuunsaattamiseksi.

Reilu viikko sitten AMD julkaisi uuden version Ryzen-järjestelmien ajurista (v2.04.04.111), jonka on luvattu korjaavan yllä mainitut ongelmat. Ajuri on tarkoitettu emolevyille A320:sta aina X570:aan sekä Threadripper X399- ja TRX40-suorittimille.

Uusi ajuriversio on kuitenkin aiheuttanut ylisuuria käyttöjännitteitä ja lisännyt suorittimen tehonkäyttöä, mikä on hälyttävää.

AMD on pyytänyt käyttäjiä lähettämään lokitiedostoja päästäkseen perille, mistä ongelmat johtuvat. Mikäli Ryzenin kanssa ilmenee ongelmia juuri nyt, lienee parasta lykätä ajuripäivityksiä, kunnes AMD on saanut ongelmat ratkaistua.