Nvidian pilvipohjaisessa GeForce Now -pelipalvelussa on ovi käynyt tiheään. Julkaisijoita on tullut ja mennyt. Nyt lähtijöiden joukossa on tukku suuria nimiä, kuten Microsoftin omistama Xbox Game Studios.

Microsoftin lisäksi palvelusta ovat ilmoittaneet vetäytyvänsä Warner Bros. Interactive Entertainment, Codemasters sekä Klei Entertainment.

Microsoftin ja kumppaneiden pelit poistuvat GeForce Now’sta 24. huhtikuuta, joskin Nvidialla toivotaan, että eksyneet lampaat saadaan jossain vaiheessa houkutelluiksi takaisin palveluun.

Pelkkää synkkyyttä ei Nvidian palvelulle kuulu, sillä ainakin Ubisoft, Epic, Bungie sekä Bandai Namco ovat ilmoittaneet olevansa sitoutuneita GeForce Now’hun myös jatkossa.

Asiasta kirjoittaneen MSPowerUserin mukaan vain Microsoftin lähdössä tuntuu olevan jotain järkeä, sillä Redmondin jätti kehittelee parhaillaan omaa pilvipalveluaan, Project xCloudia. Yhtiö todennäköisesti haluaakin pitää pelit sidottuna omalle alustalleen.

Kilpailu pelipilven herruudesta ei ainakaan vaikuta satavan kuluttajan laariin, sillä päästääkseen käsiksi koko valtavaan pelikokoelmaan on hankittava palvelu usealta eri palveluntarjoajalta. Tilanne muistuttaa katkerasti elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalveluiden kilpailusta, jossa sisältöjä katsoakseen seteleitä piti heitellä useaan eri suuntaan.