Bungie räjäytti pankin Halo-pelisarjalla, joka teki studiosta kertaheitolla räiskintäpelien ykkösnimen. Microsoftin ja Bungien yhteinen taival päättyi 2007, kun Bungie halusi ryhtyä itsenäiseksi toimijaksi.

Activision onnistui saalistamaan Bungien itselleen vuonna 2010 solmimalla Bungien kanssa kymmenvuotissopimuksen. Tämä takasi tekeillä olevalle Destiny-pelille massiivisen hyvät edellytykset menestyä, mutta kaikki ei mennyt täysin putkeen.

Activisionin ja Bungien välit alkoivat tulehtua jo ennen ensimmäisen Destinyn julkaisua vuonna 2014. Huhujen mukaan Activision puuttui Bungien toimiin aktiivisesti, jonka johdosta kehitystyön suunnasta riideltiin alvariinsa. Yhteisen vision puute näkyy Destinyssä esimerkiksi rampautuneena tarinankerrontana ja ryhmittymien leikkaamisella käytännössä kokonaan.

Destiny 2:n kohdalla välit kiristyivät entisestään, ja etenkin säännöstelty julkaisuaikataulu sai Bungien kiristelemään hampaitaan.

Kotaku kertoo, että Bungie on päättänyt itsenäistyä, ja viedä Destiny-pelisarjan mennessään.

Studion johdon kertoessa itsenäistymisestä työntekijät hurrasivat ja samppanjapullot poksuivat.

Yhtiön tulevaisuus näyttää todella valoisalta. Se on saanut kiinalaiselta nettijätti NetEaselta 100 miljoonan dollarin rahoituksen uuden pelinsä kehittämiseen, ja Destiny 2 kantaa rahaa sisään ovista ja ikkunoista. Bungiella ei siis ole hätäpäivää.

Activisionin mukaan Destiny-pelit löytyvät silti jatkossakin Battle.net-pelipalvelusta. Bungie puolestaan on sanonut aikovansa pitää kiinni sovituista lisäsisällön julkaisusuunnitelmista.

Bungien lähtö vaikeuttaa Activisionin asemaa. Activision menetti talousjohtaja Spencer Neumannin Netflixille, ja Bloombergin mukaan yhtiö menetti vuoden 2018 lopussa tuntuvan siivun pörssiarvostaan. Activision on myös joutunut lopettamaan Skylanders-pelisarjan.

Kotaku kertoo, että myös Activisionin alaisuudessa toimivalla menestystehdas Blizzardilla pyyhkii heikommin. Yhtiö on lopettanut työntekijöiden lomaohjelman, antanut Heroes of the Storm -pelin esports-liigalle kirveestä, ja lisää leikkauksia on näköpiirissä.