RetroArch on peliemulaattorien käyttöliittymä. Siihen on rakennettu tekoälypohjainen automaattikääntäjä, joka kääntää pelin tekstit Googlen käännöspalvelun avulla pelaajan osaamalle kielelle.

Sovelluksesta on julkaistu nyt versio 1.7.8, Kotaku uutisoi.

Daniel De Matteis sanoo LibRetro-sivustolla, että uusia ominaisuuksia tuli päivityksessä niin monia, että hän kertoo niistä useammassa eri blogikirjoituksessa.

Ensimmäisenä hän esittelee kuvantunnistusta, joka lukee peleissä olevia tekstityksiä ja puhesyntetisaattoria, joka puhuu sisällön valitulle kielelle. Pelaajan tulee painaa nappia, jotta sovellus ottaa ruudusta kuvan ja lukee tekstit, joten prosessi ei ole täysin automaattinen.

Toinen vaihtoehto on saada käännöstekstit näkymään alkuperäisten päällä ruudulla tekstinä. Peli keskeytyy lukemisen ajaksi ja pelaajan pitää painaa nappia uudelleen, jotta peli jatkuu käännöksen jälkeen.

Kaikki käännökset eivät tule olemaan virheettömiä, De Matteis myöntää. Hän huomauttaa kuitenkin joidenkin virallisten käännösversioidenkin olleen aikanaan tahattomasti surkuhupaisia, kuten oli asian laita Zero Wingin kohdalla.