Videopelien piste-ennätysten rikkojana mainetta kerännyt Billy Mitchell sai huhtikuussa 2018 huonoja uutisia, kun ennätyksistä kirjaa pitävä sivusto Twin Galaxies mitätöi miehen Donkey Kong -maailmanennätyksen. Nyt Mitchell on päättänyt kostaa ja haastanut Twin Galaxiesin oikeuteen.

Ennätys hylättiin, koska Twin Galaxies epäili, ettei moisia pisteitä olisi mahdollista saada alkuperäisellä laitteistolla ja siten päätteli Mitchellin muokanneen konsoliaan.

Heinäkuussa asiaa sitten puidaan oikeudessa. Mitchell on tuohtunut siitä, että hänet on julkisesti leimattu huijariksi. Twin Galaxies on ollut hyvin varovainen huijarileiman suhteen ja asiasta tiedottaessaan muotoillut lauserakenteet aina siten, ettei niiden perusteella voida sanoa Mitchelliä väitetyn huijariksi. Ennätyksen mahdottomuuden on aina väitetty johtuvan alkuperäisen pelikoneen kapasiteetin riittämättömyydestä.

Vaikka asia saattaa kuulostaa joutavasta videopeliennätyksestä kohkaamiselta, on kyseessä lainopillisesti mielenkiintoinen tapaus. Mikäli Mitchell saa tahtonsa läpi ja ennätyskiista todellakin käsitellään oikeudessa, tulisi siitä alallaan ennakkotapaus. Tämän perusteella myös muita videopeliennätyksiä voitaisiin käsitellä oikeudessa. Tätä Twin Galaxies on varsin perustellusti kutsunut tuomioistuinten ajan haaskaamiseksi.