Brändilisensoinnin ratkaisuihin Salesforce-alustalla erikoistunut startup Flowhaven kertoo keränneensä 3,6 miljoonan euron pääomarahoituksen. Kyse on yhtiön siemenrahoituksesta, joten alkuvaiheen yhtiölle sijoituspotti on suomalaisittain poikkeuksellisen suuri, raportoi Talouselämä.

Sijoittajina ovat suuri saksalainen pääomasijoitusyhtiö Global Founders Capital ja kotimainen rahasto Icebreaker.vc.

Global Founders Capital on sijoittanut aiemmin muun muassa useisiin omia toimialojaan mullistaneisiin yrityksiin, kuten Facebook, Slack, Trivago, Canva ja Eventbrite.

Flowhaven on suomalainen vuonna 2016 perustettu lisensointialan ohjelmistoyhtiö, joka on kehittänyt lisensointiprosessia sujuvoittavan pilviratkaisun.

Brändilisensoinnissa esimerkiksi tietyn hahmon tai teoksen oikeudet omistava yritys tekee sopimuksia eri markkina-alueilla toimivien valmistajien kanssa brändinmukaisten tuotteiden valmistamisesta ja jakelusta ja saa sovitun osuuden tuotteiden myyntituloista.

Rahoitus auttaa Flowhavenia tuotekehityksessä, ja kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin kasvattamisessa.

Vuonna 2016 perustettu startup teki ensimmäisenä vuonnaan lähes 300 000 euron liikevaihdon, mutta sen jälkeen liikevaihto on kutistunut.

”Alussa teimme konsultointia samalla, kun validoimme markkinoita ja kehitimme tuotetta. Alusta asti tavoitteena oli siirtyä konsultoinnista kuukausilaskutettavaan Saas-liiketoimintamalliin. Se on nyt onnistunut, ja ensi vuonna liikevaihto kasvaa merkittävästi”, Flowhavenin toimitusjohtaja Kalle Törmä kommentoi.

”Autamme globaaleja viihdealan brändejä tehostamaan ja yksinkertaistamaan oheistuotantoaan ja kasvattamaan liikevaihtoa”, Törmä sanoo.

Yhtiö on rekrytoimassa yli 10 uutta työntekijää vuoden aikana ja laajentaa toimintaansa muun muassa Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Sen asiakkaita ovat muun muassa Banksy, Tetris ja World Rally Championship. Sen asiakkaita ovat olleet myös muun muassa Rovio, Finlayson, Bonnier ja Timbuktu Labs.

Flowhaven on myös päässyt mukaan Business Finlandin Nuoret innovatiiviset yritykset -tukiohjelmaan (NIY), mikä kasvattaa yhtiön kokonaisrahoitusta mikäli se onnistuu etenemään ohjelman tavoitteiden mukaisesti.