Ross Ulbricht pystytti lähes kaikkien tunteman salatun verkkopalvelu Silk Roadin. Pienen lipsahduksen takia kiinni jäänyt Ulbricht sai amerikkalaiseen oikeuskäytäntöön kuuluvan äärimmäisen rajun tuomion. Kaksinkertaista elinkautista ja sen päälle vielä 40 vuoden tuomiota suorittava Ulbricht pitää itseään kiireisenä telkien takana bloggaamalla.

Aivan yksinkertaista bloginpito ei vankilasta ole. Ulbricht kirjoittaa tekstit ja piirtää kaaviot käsin ja lähettää ne postitse eteenpäin. Vankilan ulkopuolella uskottu henkilö syöttää tarinat Medium.com -alustalle

Tuoreessa päivityksessään Ulbricht arvioi kryptovaluutta bitcoinin kurssikehitystä. Hän muistuttaa bitcoinin arvon nousseen ”ensimmäisessä aallossa” 0,06 dollarista aina 20 000 dollariin saakka. Nyt meneillään on toinen aalto, jonka jälkeen arvo putoaa noin tuhanteen dollariin. Jos sen jälkeen vuorossa on ensimmäistä aaltoa vastaava arvonnousu, on yksi bitcoin lopulta 333 miljoonan dollarin arvoinen.

Sen suurempia aikamääreitä Dread Pirate Roberts -salanimelläkin tunnettu hakkeri ei ennusteelleen anna. Hän kuitenkin uskoo bitcoinin arvon pysyttelevän tulevina vuosikymmeninä tiukasti 20 000 dollarin päällä.

Asiasta kirjoittanut Cryptopotato ei ennusteita purematta niele. Sivusto muistuttaa Ulbrichtin ennustaneen bitcoinin saavuttavan 100 000 dollarin tason vielä vuoden 2020 aikana. Tällä hetkellä kurssi pyörii 7500 dollarin tietämissä.

Mikäli bitcoin nousee 333 miljoonaan, olisi kaikkien 21 miljoonan bitcoinin yhteisarvo noin 7000 biljoonaa - eli noin kymmenen kertaa kaikkien maailman maiden yhteenlaskettu bruttokansantuote. Ulbricht kuitenkin muistuttaa ettei anna ennusteelle aikamäärettä, vaan kyseessä on pitkälle ulottuva ennuste.

Sen kummempia vakuuksia linnassa istuva hakkeri ei ennusteelleen anna - toisin kuin eräs toinen kuuluisa kryptoanalyytikko.