Toshiban tallennusvälineitä valmistava tytäryhtiö Kioxia on esitellyt mielenkiintoista visiota lähitulevaisuuden tallennuslaitteesta. VLSI Symposium 2020 -tapahtumassa Kioxian Shigeo Oshima kertoi alustavasta suunnitelmasta, jossa koko piikiekko muutettaisiin kerralla jättiläismäiseksi ssd-levyksi.

Piikiekosta ei siis irrotettaisi muistipiirejä, joista valmistettaisiin erillisiä ssd-levyjä, vaan monikymmenteratavuiseen kiekkoon kiinnitettäisiin suoraan levyohjain. Techcrunchin mukaan avainasemassa uudenlaisen tuotteen kehittelyssä on Kioxian oma teknologia, jolla valmiilta piikiekolta voidaan helposti löytää ja poistaa käytöstä vialliset osiot.

Vaikka lopputuloksena olisi ssd-levy, ei sitä kiinnitettäisi suoraan emolevyyn ja kätkettäisi tietokoneen kotelon sisään. Järeä tallennusväline vaatisi luultavasti oman virtalähteen, jäähdytyksen ja räkkikoon koteloinnin. Energiatehokkuuden ja tilankäytön kannalta kyseessä ei siis ole optimiratkaisu. Kioxian mukaan kyseessä onkin visio, jossa tarjotaan huippuluokan suorituskykyä edulliseen hintaan. Tällä hetkellä kyseessä on vasta alustava tekninen visio, yhtiö ei ole kertonut todellisista aikeistaan ottaa piikiekkolevyjä tuotantoon.