Andy Rubinilla oli vahvasti sormensa pelissä, kun maailman suosituimmaksi käyttöjärjestelmäksi noussutta Androidia luotiin. Hän jätti kuitenkin Googlen jo vuonna 2013, joko omasta tai muiden halusta.

Sanotaan, että hyvää miestä ei voi pitää pimennossa. Myös Andy Rubin nousi varsin pian taas otsikoihin, kun hän kertoi uudesta Essential-hankkeestaan vuonna 2015. Yhtiö lupasi julkaista ensi alkuun useita puhelimia, älykaiuttimen ja vaatimattomasti oman käyttöjärjestelmän.

Lopulta saatiin vain yksi flopiksi osoittautunut puhelin ja muutama sille tarkoitettu lisälaite. Työn alla on ollut erittäin ohueksi kaavailtu Gem-puhelin, mutta sitä tuskin ikinä nähdään. Muun muassa BBC nimittäin kirjoittaa, että Essential ilmoittaa lopettavansa toimintansa.

”Olemme nyt kehittäneet Gemiä niin pitkälle kuin voimme, mutta parhaista yrityksistämme ei ole näkyvissä tapaa, jolla saisimme sen asiakkaille. Siksi olemme tehneet vaikean päätöksen lopettaa toimintamme”, Essential tiedottaa.

Yhtiön tuotteisiin uskoneille lopettamisuutinen on huono. Essential-puhelin ei saa enää minkäänlaisia päivityksiä, ja Newton Mail -sähköpostisovellus lakkaa toimimasta huhtikuussa.