Microsoft on ilmoittanut, että Microsoft 365 -tilauspaketti tulee kuluttajien saataville, kirjoittaa Venturebeat. Aiemmin pakettia on myyty vain yrityksille, mutta yritysversioon kuuluu myös Windows-lisenssi. Uudistus tulee voimaan 21. huhtikuuta, jolloin kotikäyttäjien Office-tilaukset korvataan Microsoft 365:lla.

Uusi tilausmalli on saman hintainen kuin vanha Office-tilaus ja sisältää lisäksi uusia pilvi- ja tekoälypohjaisia ominaisuuksia. Uudistusten tavoitteena on parantaa käyttäjän kirjoitus-, esitys-, ja suunnittelutaitoja sekä tehostaa ajan- ja talouden hallintaa.

Wordiin ja Exceliin tulee uudistuksen myötä 8000 kuvaa ja 175 videota Getty Imagesin kautta sekä 300 uutta fonttia, 2800 kuvaketta ja yli 200 uutta asiakirjapohjaa. Wordiin ja Outlookiin tulee saataville tekoälyavusteinen Microsoft Editor, jonka avulla kotikäyttäjätkin saavat avustusta kieliopin ja tyylin hiomiseen.

Excelin taloudenhallintaominaisuuksia parannetaan siten, että pankkitili- ja luottokorttitiedot voi yhdistää Excelin taulukkolaskentaan. Tuloksena käyttäjä voi kätevästi seurata omaa kulutustaan eri kategorioiden mukaan.

Lisätehoa kulutuksen seurantaan tuovat yli sata uutta datatyyppiä, joiden tuotannosta on vastannut Wolfram Alpha. Esimerkiksi sanan avokado voi muuttaa datatyypiksi, jonka seurauksena ohjelma näyttää hedelmän ravintoarvot. Muita uusia datatyyppejä ovat muun muassa elokuvat, eläimet ja Pokémonit.

Word- ja Excel-uudistusten lisäksi uusittu paketti tarjoaa työkaluja näyttöajan seurantaan laitteiden välillä ja lasten turvallisuuden valvontaan. Sovellusten avulla voi esimerkiksi varmistaa, että lapsi on saapunut kouluun ajoissa.

Uusitussa Outlookissa henkilökohtaisen- ja työkalenterin voi yhdistää siten, että työtapaamiset voi jakaa työkavereiden kesken ilman, että nämä näkevät henkilökohtaisia kalenterimerkintöjä.

Jutussa mainitut sovellusuudistukset tulevat voimaan tulevien kuukausien aikana.

Päivitetty 1.4. klo 12.57: Kuluttajien Microsoft 365 -tilauspaketti ei sisällä Windows-lisenssiä, kuten alkuperäisessä uutisessa kerrottiin.