Joidenkin käyttäjien mukaan KB4532693-tunnisteella julkaistu päivitys poistaa tiedostoja Windowsin työpöydältä. Lopullisesti tietoja ei kuitenkaan menetetä, vaan Windows on tallentanut ne päivityksen asennuksen yhteydessä toisella tiedostonimellä.

Päivityksen asennuksen jälkeen ongelmasta kärsineet ovat havainneet, että Microsoft on palauttanut Windowsin asetukset oletusarvoihinsa. Muutetut tiedostot löytyvät puolestaan polusta C:\Users.

Jotkut käyttäjät kuitenkin väittävät, etteivät he pääse päivityksen asennuksen jälkeen enää käsiksi käyttäjäprofiilikansioonsa, minkä lisäksi omat henkilökohtaiset tiedostot ovat väitetysti kadonneet. Sama koskee Windowsin käynnistysvalikkoa sekä tehtäväpalkkia ja työpöydän kuvakkeita. Myös taustakuvan tilalla näkyy pelkkää mustaa.

Microsoft kertoo Bleeping Computer -sivustolle olevansa tietoinen ongelmasta ja tutkivansa sitä parhaillaan. Sivusto tarjoaa myös osaaville käyttäjille tarkoitetut ohjeet tietojen palauttamiseksi. Takuuseen kikan onnistumisesta ei kuitenkaan voida mennä. Ohjeet löytyvät täältä, ja niitä kannattaa kokeilla täysin omalla vastuulla.

Ongelmat koskevat Windows 10:n versiota 1909. Käytössä olevan Windows-version voi tarkistaa komennolla winver.