Huijarit ovat rekisteröineet viime kuukausina itselleen monin verroin normaalia enemmän phishing-huijauksissa käytettäviä sivustoja.

Tammikuussa Google laski aktiivisia kalastelusivustoja olevan 149 195 kappaletta. Helmikuussa määrä oli kohonnut lukemaan 293 235, ja maaliskuussa sivustoja oli jo peräti 522 495 kappaletta. Prosentuaalinen kasvu tammikuusta maaliskuuhun on siis noin 350 prosenttia.

Valtaosa alkuvuodesta tehtailluista ansoista liittyy, kuten arvata saattaa, koronavirukseen. Ihmisille pyritään kaupittelemaan mitä erilaisimpia tarvikkeita, hoitoja ja rokotteita.

ZDNetin laskelmien mukaan noin yhdeksän kymmenestä korona-aiheisesta sivustosta vaikuttaisi viilaavan vierailijaa linssiin. Rahaa nyhdetään useimmiten joko haittaohjelmia levittämällä tai täysin keksittyjä tuotteita kauppaamalla.

Karanteeniin joutuneet ihmiset viettävät huomattavasti enemmän aikaa ruudun ääressä kuin tavallisesti. Tämän ovat selvästi tajunneet myös huijarit, joten tarkkana on syytä olla. Kuten perinteinen ohjenuora kuuluu: jos tarjous kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti myös on sitä.