Koko Yle Areenaa voi nyt käyttää EU-alueella myös Suomen ulkopuolella. Sisältöjä voi seurata kirjautumalla Yle Tunnuksen kautta ja vahvistamalla kotipaikkansa Suomeen.

Yle Areenan ohjelmia voi nyt katsoa ja kuunnella kaikilla laitteilla matkustettaessa EU-alueella. Aiemmin rajoituksia oli vielä Areenan selainpalvelussa.

Julkaisujohtaja Ismo Silvon mukaan suomalaiset saavat lisäarvoa Yle-verolleen, kun he saavat Yle Areenan mukaan Euroopan-matkoilleen.

”Tätä mahdollisuutta ovat monet matkailijat odottaneet”, Silvo sanoo tiedotteessa.

Palvelua voivat EU:n siirrettävyysasetuksen vuoksi käyttää vain Suomessa vakituisesti asuvat.

Yle aloitti viime vuonna asetuksen toteuttamisen ja oli ensimmäinen siirrettävyyden toteuttanut pohjoismainen yleisradioyhtiö. Eurooppalaisista yleisradioyhtiöistä vain belgialainen RTBF ehti toteuttaa siirrettävyyden ennen Yleä.

Kotipaikkansa on vahvistanut jo noin 170 000 Yle Tunnuksen käyttäjää. Palvelua voi yhä käyttää ilman kirjautumista, mutta silloin siirrettävyys ei ole käytössä. Areenan audio- ja videosisällöistä noin 80 prosenttia on vapaasti käytettävissä kaikkialla maailmassa.

Areenan käyttö vaatii Yle Tunnus -kirjautumisen lisäksi kotipaikan vahvistamisen Suomeen. Yle Tunnus on Ylen oma ilmainen ja turvallinen tapa kirjautua Ylen palveluihin. Tieto kotikunnasta haetaan Väestörekisterikeskukselta Suomi.fi-palvelun kautta joko pankkitunnusten, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin avulla. Kotipaikka tarkastetaan vain kerran.

Lähde: Tivi