Kiinalaisten Weibo-palvelusta käyttäjätietoja anastanut hakkeri on julkaissut myynti-ilmoituksia verkossa, ZDNet kirjoittaa.

Muun muassa pimeässä verkossa julkaistuissa ilmoituksissa kerrotaan, että hakkeri onnistui murtautumaan Weiboon vuoden 2019 aikana ja lataamaan sieltä tiedoston, joka sisältää yli 538 miljoonan kiinalaisen henkilökohtaiset tiedot.

Paketista löytyy jokaisen käyttäjän oikea nimi, käyttäjänimi, sukupuoli ja sijaintitiedot. Mukana ovat myös noin 172 miljoonan käyttäjän puhelinnumerot.

Salasanoja hakkeri ei ole julkaissut. Ehkä tästä syystä koko paketti on myynnissä vain 1799 Kiinan juanin eli noin 236 euron hintaan.

Weibon vastaus kiinalaiselle medialle on herättänyt epäilyksiä. Yhtiö kertoo kiinalaiselle verkkosivustolle 36kr:lle, että puhelinnumerot varastettiin jo vuoden 2018 lopulla, jolloin yhtiö havaitsi usean tilin yrittävän yhdistää puhelinnumeroita oikeisiin käyttäjätileihin rajapinnan kautta.

Kiinalaiset turvallisuusasiantuntijat kuitenkin huomauttavat, että hakkerin julkaiseman mainoksen mukaan tiedot tulivat sql-tietokannasta, eivätkä rajapinnasta kuten yhtiö väittää. Lisäksi yhtiön lausunto ei selitä muiden käyttäjätietojen kuin puhelinnumeroiden vuotamista.