Muun muassa GamesIndustry.biz kertoo kuinka nykyisin Owlchemy Labsin markkinointijohtajana toimiva Autumn Rose Taylor jakaa kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä.

Taylor avautuu Twitterissä kuinka hän osallistui San Franciscossa pidettävään pelikehittäjien tapahtumaan GDC:hen, ja siellä yksi Oculuksen perustajista häiritsi häntä seksuaalisesti.

Johtohahmo houkutteli Taylorin hotellihuoneeseensa testaamaan Oculuksen prototyyppiä ja sen demopelejä. Taylorin ollessa edelleen virtuaalitodellisuudessa, mies livautti kätensä Taylorin hameen alle.

”Shokki ja pelko siitä mitä tapahtuu, kun olin käytännössä silmät sidottuna”, Taylor kirjoittaa.

Oculuksen omistavan Facebookin ar/vr-osaston varajohtaja Andrew Bosworth suhtautui Taylorin syytökseen haudanvakavasti.

”Olen pahoillani, että tämä tapahtui, ja että joudut kohtaamaan trauman nyt uudestaan. Otin ar/vr-osastomme sekä Oculus-tiimin hallintaani vuonna 2018. En hyväksy tällaista käytöstä”, Bosworth kommentoi vastineessaan.

Bosworth käyttää tekstissään monikkoa viitatessaan tarinoihin seksuaalisesta häirinnästä. GI.biz arvelee, että tämä liittyy todennäköisesti toisen entisen Oculusin työntekijän, Katie Chironisin kokemuksiin.

Chironis kertoo Twitterissä, että hän joutui seksuaalisen häirinnän kohteeksi Oculusin juhlissa, kymmenen todistajan silmien edessä. Tapaus ei kuitenkaan johtanut mihinkään.

”Tyyppi on edelleen siellä töissä. Näyttäisi siltä, että Oculusin nollatoleranssi on tosi pehmeä käsite”, Chironis lataa.

Chironis povaa toisessa twiitissä Oculusiin liittyvien tarinoiden vasta pääsevän vauhtiin.

”Oculusilla on töissä paljon todella häiriintyneesti käyttäytyviä pomoja ja insinöörejä, ja maton alle lakaisemisen aika on ohi. Yhtiöstä kaikkosi runsaasti naisia vuosina 2016/17, ja syy tähän oli meille kaikille selvä”, Chironis täräyttää.