Mary Jo Foley väittää, että Windows 10:n syksyn suurpäivitys ei juurikaan eroa tavallisesta service pack -huoltopäivityksestä.

Käytännössä päivitys sisältäisi uusia ominaisuuksia hyvin niukasti, jos lainkaan. Syksyn päivitys onkin Foleyn tietojen mukaan enimmäkseen bugikorjauspäivitys.

Tällä hetkellä Microsoft viimeistelee kevään suurpäivitystä, May 2019 Updatea, joka on tarkoitus julkaista myöhemmin toukokuussa. Uusi ominaisuuspäivitys pompauttaa Windows 10:n versionumeron 1903:een.

May 2019 Update tuo mukanaan odotettuja uusia ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden viivästyttää päivityksiä 35 päivän ajan myös Windows 10 Home -kuluttajaversiossa.

Lisäksi Home-version omistajat voivat kieltäytyä ominaisuuspäivityksistä, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Kun käytössä oleva Windows 10 -versio lähestyy tukiaikansa päätöstä, asennetaan myös tuorein ominaisuuspäivitys automaattisesti.

Lisää kevään suurpäivityksen tuomista uusista ominaisuuksista voi lukea 16. toukokuuta ilmestyvästä Mikrobitin numerosta 5/2019.