Applen on tiedetty valmistelevan omaa taittuvanäyttöistä älypuhelintaan jo jonkin aikaa. Kehitystyö ei Bloombergin mukaan ole vielä lähelläkään valmista. Julkaisun sisäpiirilähteiden mukaan Apple testaa paraikaa taittuvia näyttöjä, mutta sen pidemmällä laitteiden kehitystyö ei vielä olekaan.

Vaikka Apple on erittäin taitava pitämään vuodot kurissa, on julkisuuteen päätynyt pieniä yksityiskohtia kehitystyöstä. Laitteen avatun näytön koko on nykyisten suunnitelmien mukaan 6,7 tuumaa, eli saman verran kuin tämänhetkisessä iPhone 12 Pro Max -mallissa.

Mikäli taittuvaa iPhone toivoi taskuunsa jo tänä vuonna, jää toive erittäin suurella todennäköisyydellä toteutumatta. Tämän vuoden iPhone-mallien kohdalla nähdään vain pieniä päivityksiä, taittuvat i-laitteet saapuvat markkinoille vasta vuosien päästä – jos silloinkaan.

Merkittävin tulossa oleva muutos on näyttölasin alle piilotettu sormenjäljenlukija. Vastaava ominaisuus on ollut tarjolla lukuisiin Android-puhelimiin jo pitkään. Apple hyödyntänee tunnistuksessa Qualcommin hiljattain esittelemää, aiempaa nopeammin toimivaa lukijaa. Apple on aiemmin hylännyt puhelimistaan sormenjäljentunnistuksen kokonaan. Pelkkä kasvontunnistus sopii kuitenkin heikosti yhteen koronapandemian ja maskien kanssa.