Odotettu suoratoistopalvelu Disney+ aloitti tiistaina Suomessa. Samaan aikaan palvelu lanseerattiin myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa, Portugalissa, Belgiassa ja Luxemburgissa.

”Meillä on maailmanlaajuisesti jo yli 60,5 miljoonaa tilaajaa, ja tänään laajenemisemme jatkuu kahdeksaan uuteen maahan. Tuomme entistä useamman ihmisen ulottuville kiehtovia, laadukkaita tarinoita, joista brändimme tunnetaan”, sanoo Rebecca Campbell, Chairman of Walt Disney Direct-to-Consumer and International tiedotteessa.

Palvelussa on katsottavissa yli 6300 nimikettä muun muassa Disney-, Pixar-, Marvel-, Star Wars-, ja National Geographic -viihdebrändeiltä. Vain palvelussa saatavilla olevaan Disney+ Originals -tuotantoon sisältyy muun muassa ensimmäinen Star Wars -live-action-sarja The Mandalorian sekä National Geographicin dokumenttisarja Maailma Jeff Goldblumin silmin.

Palvelua voi käyttää esimerkiksi mobiililaitteilla, pelikonsoleilla, suoratoistolaitteilla ja älytelevisioilla jopa neljällä laitteella samanaikaisesti. Hinta on tuntuvasti edullisempi kuin Netflixillä, jota Disney on pääasiassa haastamassa.