Monster Hunter -pelisarja on varsinainen rahasampo. Se on etenkin Japanissa ollut tähtitieteellisen suosittu. Tästä huolimatta Monster Hunterit eivät ole oikein koskaan lähteneet länsimaissa lentoon. Monster Hunter: World aikoo viimein valloittaa läntisen maailman, vaan ei Nintendo Switchillä.

IGN kertoo, että Capcom aikoo julkaista pelin ainoastaan pc:llä, PS4:llä ja Xbox Onella. Ratkaisu on erikoinen, sillä aiemmat Monster Hunterit on kehitetty ja julkaistu nimenomaan taskukonsolit edellä.

Pelin ohjaajat Kaname Fujioka ja Yuya Tokuda kertovat syyksi, että ”peli on ollut kehityspöydällä jo kohta neljä vuotta. Tuolloin meidän oli sitouduttava alustavalintoihimme, joten päätimme käyttää tehokkaimpia nykyisen sukupolven pelikonsoleita, eli PS4:ää ja Xbox Onea. Päätös siis tehtiin ennen kuin Switchiä oli edes paljastettu, saati saatu kauppoihin”.

”Teimme päätöksen myös koska jokaisen pelin kohdalla päätämme mikä alusta sopii konseptiin parhaiten. Emme vain katso kokonaisuutta. Ennemminkin se menee niin, että ”jos haluamme toteuttaa tämänkaltaisen pelikonseptin, millä voimme sen parhaiten saavuttaa?” Tämän pelin tapauksessa PS4 ja Xbox One istuivat meidän tarkoituksiimme parhaiten”, kaksikko jatkaa.

Ei olisi ennenkuulumatonta, että peli kuitenkin julkaistaan tuonnempana myös Nintendon kannettavalle hittikonsolille, vaikka alun perin sitä ei Switchille olisikaan kehitetty.

”Tällä hetkellä meillä ei ole mitään suunnitelmia Switchin suhteen”, ohjaajat sanovat.