Microsoft otti OneDrive Personal Vault -palvelunsa käyttöön maailmanlaajuisesti maanantaina, kirjoittaa TechCrunch.

Mikrobitti uutisoi aiemmin, että Office 365 -kuluttajakäyttäjät eli Personal- ja Home-tilaajat voivat palvelun avulla kasvattaa kapasiteettiaan yhteen teratavuun asti. Teratavun lisätilan kuukausihinnaksi muodostuu 10 dollaria.

Niin sanotun ”henkilökohtaisen holvin” myyntivaltteihin kuuluu tallennustilan lisäksi vahvempi todennus ja suojaustoimenpiteet.

Sovelluksen avulla esimerkiksi papereiden skannaus ja kuvien tallennus voidaan tehdä turvallisemmin, sillä puhelimen kameralla otettu kuva tallentuu suoraan palveluun ilman välikäsiä. Kuva ei siis jää roikkumaan puhelimen kuvatiedostoihin.

Personal Vault lukitsee automaattisesti tiedostot, joita ei ole avattu hetkeen. Tämä rajoittaa tiedostojen vahingossa jakamista. Lisäksi sovellus synkronoi tiedostot automaattisesti Windows 10 -tietokoneiden kiintolevyn BitLocker-suojatulle alueelle.

Suojaustoimenpiteet eivät kuitenkaan vaikeuta OneDriven avaamista, sillä sovellus avataan joko pin-koodilla, sormenjälkitunnisteella, kasvojentunnistuksella tai sähköpostitse tai tekstiviestitse lähetetyllä koodilla, Microsoft kertoo sivuillaan.

Personal Vaultin saa lisättyä omaan OneDrive-tiliin päivityksen kautta.