Microsoft tarjoaa Office-toimisto-ohjelmistoaan ilmaiseksi laitteisiin, joissa on alle 10,1 tuuman näyttö. Suurin osa Chromebook-tietokoneista ei valitettavasti tätä vaatimusta täytä.

Microsoft on tarjonnut ilmaista Office-kokemusta iOS- ja Android-laitteille jo kahden vuoden ajan. Suurempiin laitteisiin ohjelmistojätti on asettanut kuitenkin rajoituksia. Merkittävin näistä on se, että mikäli Officessa avattuja tiedostoja halutaan muokata tai tulostaa, vaaditaan hommaan maksullinen Office 365 -tilaus.

Nyt, kun myös Chromebook-tietokoneet ovat saamassa tuen Android-sovelluksille, tarkoittaa se Officen osalta rajoituksia myös sovellusten ilmaiskäyttöön.

Suurin osa Chromebook-tietokoneista on varustettu suuremmalla kuin 10,1-tuumaisella näytöllä. Tällaisilla laitteilla Officea käyttävien kannattaa varautua maksamaan, mikäli tarkoituksena on muokata, luoda tai tulostaa erilaisia dokumentteja, The Verge kirjoittaa.

Kyseessä ei ole Microsoftin tietoisesti Chromebook-käyttäjille asettama rajoitus, vaan Redmondin jätti on noudattanut samaa toimintapolitiikkaa jo pitkään.

Sama rajoitus on myös 12,1 tuuman näytöllä varustetussa iPad Prossa, joskin sen pienemmällä näytöllä varustettu sisarmalli voi jatkossakin nauttia ilmaisesta Officesta, The Verge muistuttaa. Office 365 on tilattavissa joko kuukausi- tai vuosimaksullisena versiona.