Microsoftin viimeisimpään ohjelmistokehitystyökaluun on eksynyt viitteitä Andromeda devicesta, jolla viitataan huhuttuun taittuvaan älypuhelimeen. Microsoft ei ole kiistänyt eikä vahvistanut laitetta koskevien huhujen paikkansapitävyyttä.

Twitter-käyttäjä WalkinCat kertoo havainneensa viimeisimmässä SDK Preview -työkalupaketissa (Software Development Kit) viitteitä Microsoftin tulevista suunnitelmista. Työkalupaketin tiedostoissa mainitaan muun muassa Andromeda OS, joka on eräs variantti Microsoftin kehittämästä Windows Core OS:stä.

Lisäksi SDK:n tiedostoista löytyy viitteitä Polariksesta, joka puolestaan on Windows Core OS:n tavallisille pc-tietokoneille tarkoitettu versio, Neowin kirjoittaa.

Windows Core OS on ”moderni” versio Microsoftin lippulaivakäyttöjärjestelmästä. Core OS:stä olisi huhujen mukaan poistettu keskeisiä osia, kuten tuki vanhemmille laitteille ja ohjelmistoille. Näin käyttöjärjestelmäversiosta saataisiin kevyempi ja mukautuvampi.

Core OS:n käyttöliittymästä vastaisi uusi CShell, joka huhujen mukaan osaa sopeutua käytettävään laitealustaan.

Microsoft on hakenut lukuisia Andromeda-laitetta koskevia patentteja, kuten patentit sarana- ja kamerajärjestelmille. Lisäksi laitteessa saattaisi viimeisimmän patenttihakemuksen perusteella olla jopa kolme näyttöä.

ImagingEditions.xml : ”Andromeda OS” / ”Factory OS Andromeda Device” pic.twitter.com/SHmk1bmiY5

— WalkingCat (@h0x0d) 23. toukokuuta 2018

”Windows Core” and ”Polaris” pic.twitter.com/4meBaD263X

— WalkingCat (@h0x0d) 23. toukokuuta 2018