Guido van Rossumin kehittämä ohjelmointikieli Python näki päivänvalon ensimmäistä kertaa 20. helmikuuta 1991.

The Register kertoo, että analytiikkayhtiö Sentryn ohjelmistokehittäjien pomo sekä Flaskin luoja Armin Ronacher on kaikkien näiden vuosienkin jälkeen Pythonin suuri fani.

Ronacherin mukaan Pythonin suosio johtuu siitä, että se on helposti opittava ja helposti muokattava. Taipaleensa alkuvaiheissa monikaan kilpailija ei kyennyt samaan.

”[Pythonin] hakkeroitavuus mahdollisti monia projekteja, kuten NumPyn, jotka nostivat Pythonin menestykseen”, Ronacher sanoo The Registerille. ”Ne laajensivat Pythonia C-kielellä tehdyillä moduuleilla, ja pelkällä Pythonilla jotain tällaista olisi ollut vaikea tehdä.”

Ronacher arvostaa myös sitä, että Pythonia on helppo lukea, ja se päästää käyttäjänsä tarkastelemaan sisuksiaan. Sen ansiosta käyttäjä voi tarkastella Pythonin toimintaa läheltä, jonka ansiosta on yleensä helppo löytää tuotannossa olevia vikoja. Tämän vuoksi Pythonia on mielenkiintoista käyttää verkkopalveluiden rakentamiseen.

Ronacherin mukaan pyöreitä täyttävä Python on edelleen täydessä terässä, mutta ei vailla haasteita.

Ronacheria harmittaa, että useat uudet ominaisuudet tekevät Pythonista monimutkaisemman, mutta samanaikaisesti tärkeät ominaisuudet kuten parempi pakkaus puuttuvat edelleen. Ronacherin mukaan Pythonilla onkin prioriteetit nykyään väärässä järjestyksessä.

Jotain Python tekee selvästi kuitenkin oikein, sillä se on toistuvasti yksi maailman suosituimmista ohjelmointikielistä.