Tekijänoikeusjärjestöt ovat olleet huolissaan monenlaisista tavoista harjoittaa piratismia. Eräs suurimmista huolenaiheista liittyy YouTube-videoiden luvattomaan lataamiseen ja äänitiedostoiksi muuttamiseen.

YouTube-videoita on mahdollista ladata luvattomasti ja muuntaa esimerkiksi mp3-musiikkitiedostoksi. Piraattien apuna ovat olleet lukuisat verkkosivustot, jotka tarjoavat tällaisia palveluita.

Oikeudenomistajat näkevät stream ripping -nimellä kutsutun toiminnan uhkaavan omia bisneksiään. Tästä syystä monille YouTube-latauspalvelun ylläpitäjille on lähetetty uhkauskirje, jossa vaaditaan toiminnan lopettamista oikeushaasteen uhalla.

Aiemmin sivustoista suurin, YouTube-MP3, ilmoitti lopettavansa toimintansa. Nyt oikeudenomistajien painostuksen alla on taipunut kolme uutta sivustoa: Pickvideo, EasyLoad sekä VideoDownload, TorrentFreak kirjoittaa.

TorrentFreak kuitenkin huomauttaa, että käytännössä kyseessä on vain hyvin pieni voitto, sillä Google-haku paljastaa lukemattomia vaihtoehtoisia sivustoja.

Myös oikeudenomistajat ovat tietoisia siitä, että heidän työnsä on vasta alussa. TorrentFreakille antamassaan lausunnossa tekijänoikeusjärjestö BPI toteaa, että YouTube-MP3-palvelun sulkemisella on vaikutuksia myös muihin alan toimijoihin.

BPI:llä pahoitellaan sitä, että luvattomat lataukset mahdollistavat sivustot tekevät toiminnallaan tuottoa, mutta oikeudenloukkauksen kohteiksi joutuneet artistit jäävät nuolemaan näppejään.