Yhdysvalloissa yksi pahimmista koronavirusalueista on Santa Claran piirikunta – alue, jolla sijaitsee esimerkiksi Piilaakso. Alueelta on paljastunut hiljattain esimerkiksi yksi covid-19-kuolemantapaus jo helmikuulta, APMreports kertoo.

Jälkien epäillään johtavan loppiaisen aikaan järjestettävään CES-tapahtumaan. Tänä vuonna CES veti paikalle noin 170 000 teknologia-alan ammattilaista ympäri maailmaa.

Viruksen leviämisen kannalta olosuhteet tapahtumassa ovat äärimmäisen otolliset. Valtava määrä ihmisiä ympäri maailmaa on kokoontuneena tiiviisti yhteen muutaman päivän ajaksi. Paikalla oli osallistujia 63 eri maasta. Pelkästään Santa Claran piirikunnasta tapahtumaan osallistui yli 150 yritystä. Noin neljäsosa näytteilleasettajapaikoista oli puolestaan varattu kiinalaisille yrityksille.

Tammikuun alussa tieto koronaviruksesta ei vielä ollut levinnyt maailmanlaajuisesti, ja virus sai virallisen nimensäkin vasta samana päivänä kuin vuoden 2020 CES käynnistyi. Tapahtuman jälkeen monet kävijät sairastuivat, mutta tämä ei vielä silloin herättänyt sen kummempaa huomiota. Äärimmäisen raskas messuviikko on monesti aiemminkin tuonut mukanaan ”CES-flunssan”, joten moni tapahtuman jälkeen sairastunut ei osannut huolestua voinnistaan.

CES:in jälkeen pahaan flunssaan sairastunut Texasilainen Michael Webber kertoo APMreportsille oman covid-19-testinsä olleen positiivinen. Julkaisu on haastatellut myös muita tapahtuman jälkeen sairastuneita, mutta nämä eivät vielä ole saaneet koetuloksiaan.