Microsoft on myynyt Lumia-älypuhelimet loppuun omalla kotikentällään. Yhdysvaltain Microsoft Storessa tarjolla olleet mallit on myyty loppuun, eikä uusia ole todennäköisesti enää tulossa.

Microsoft Storessa ei tällä hetkellä ole enää saatavilla yhtäkään Lumia-mallia, vaan kaikki kaupassa tarjolla olleet puhelinmallit on myyty loppuun, Softpedia kirjoittaa.

Microsoftilta odotettiin uutista Lumia-brändin kuolemasta vielä joulukuussa, mutta toistaiseksi sellaista ei ole saatu.

Todennäköisesti uusia Lumia-älypuhelimia ei kuitenkaan kauppaan ole enää tulossa. Microsoftin odotetaan laskevan Lumia haudanlepoon ja keskittyvän sen jälkeen vain yhteen malliin, jonka nimeksi uumoillaan Surface Phonea.

Lumia-mallit ovat pitkään olleet alennusmyynnissä, sillä Microsoftilla oli laitteita vielä paljon varastossa, kun se päätti siirtää fokuksensa älypuhelimista muihin yhtiölle tärkeämpiin markkina-alueisiin, kuten Surface-laitteisiin.

Microsoft on toistanut useasti mantraa, jonka mukaan se on yhä sitoutunut Windows-puhelimiin. Hyvin vähän konkreettista on asian suhteen kuitenkaan tapahtunut. Windows-puhelimien tulevaisuus on yhä edelleen hämärän peitossa, eikä yhtiön niukkasanaisuus ainakaan nosta Windows-puhelinten käyttäjien toiveita paremmasta huomisesta.