Kodista (entinen XBMC) on viime vuosina tullut yksi suosituimmista vaihtoehdoista maksullisille suoratoistopalveluille. Vapaaseen lähdekoodiin pohjautuva projekti kehitettiin alkujaan laajan mediakirjaston hallinnointiin yhden käyttöliittymän kautta. Teknisesti Kodi mahdollistaa myös laittomien piraattipalvelujen käytön, minkä johdosta se on saanut myös negatiivista huomiota.

Sony näyttääkin suhtautuvan Kodiin suurella varauksella, sillä se on blokannut Kodi-sovelluksen asentamisen uusiin Android TV -laitteisiinsa, kirjoittaa Android Police. Sony on ilmeisesti blokannut sovelluksen asennuspaketin tunnistenumeron.

Piraattipalvelujen katsominen Kodin avulla ei pitäisi olla uutinen laitevalmistajille, mutta muut valmistajat eivät ole ainakaan vielä puuttuneet peliin Sonyn tavoin. Engadgetin mukaan blokkauksen taustalla saattaa olla se, että Sony on itse merkittävän kokoluokan tuotantoyhtiö, eikä se halua piratismin koskettavan omia laitteitaan.

Kodi kuittaili Sonylle Twitterissä heti tuoreeltaan blokkauksen tultua ilmi. ”Hienosti tehty, Sony. Olettepas te aikuisia”, tviitissä sanottiin ja kerrottiin Kodin suosittelevan tästä lähin käyttäjilleen muiden valmistajien televisioita.

Samsung ehätti mukaan kiistoihin kieli poskessa. Yhtiö vastasi Kodin twiittiin suosittelemalla Kodi-käyttäjille omia älytelevisioitaan. Harmi vain, ettei Samsung käytä televisioissaan Android TV -järjestelmää ja näin ollen Kodi vaatii toimiakseen erillisen laitteen.

Sony on kommentoinut tapausta Torrentfreakille ja kiistänyt blokanneensa Kodin tarkoituksella. Yhtiön mukaan Kodi on vain yksi lukuisista Play Storen sovelluksista, eikä se voi itse päättää yksittäisten sovellusten blokkaamisesta.

Juttua muokattu 8.1.2019 klo 12:10. Lisätty tieto siitä, että Sony kiistää syytökset.