Kriisin alkuvaiheessa julkaistussa tiedotteessa Huawei takaa, että jatkossakin myydyt ja varastoissa olevat laitteet saavat tietoturvapäivityksiä ja tarvittavia palveluita. Tulevien puhelimien kohtalosta Huawei ei kuitenkaan tuolloin vielä maininnut mitään.

Suurempiin päivityksiin Huawei ei myöskään ottanut kantaa.

”Huawei on tehnyt merkittäviä panostuksia Androidin kehitykseen ja kasvuun eri puolilla maailmaa. Yhtenä Androidin tärkeimpinä yhteistyökumppaneina maailmanlaajuisesti, olemme työskennelleet läheisesti Googlen avoimen lähdekoodin alustan kanssa kehittääksemme ekosysteemiä, mistä ovat hyötyneet sekä kuluttajat että koko teknologia-ala.

Huawei tuo jatkossakin tietoturvapäivityksiä ja palveluita nykyisille Huawei- ja Honor-puhelimille sekä yhtiön tableteille, jotka on jo myyty tai ovat tällä hetkellä varastoissa eri puolilla maailmaa.

”Jatkamme turvallisen ja kestävän ohjelmistoekosysteemin rakentamista, jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen kokemuksen kaikille käyttäjille eri puolilla maailmaa”, Huawein virallisessa lausunnossa kerrotaan.

Huawein varasuunnitelmana on ollut oman käyttöjärjestelmän käyttöönotto. Sellaista yhtiö on kehittänyt jo muutaman vuoden ajan. Toistaiseksi ei ole tietoa, joutuuko Huawei luopumaan myös Microsoftin Windowsista.

Google on myös kertonut, että nykyisissä Huawei- ja Honor-puhelimissa toimii jatkossakin Google Play -kauppa ja Google Play Protect -turvapalvelu.

Lue lisää Huawein tilanteesta:

Lähde: Tivi