OnePlus on luvannut esitellä uusimman puhelinmallinsa jo kahden viikon kuluttua ja tuoda sen myyntiin saman tien.

Juuri muuta virallista tietoa laitteesta ei vielä ole kerrottukaan, hintakin on edelleen arvoitus.

Vaikka virallista tietoa ei liiku, epävirallista kyllä senkin edestä. Esimerkiksi Gsmarena on julkaissut OnePlus 5:n tekniset tiedot hyvinkin yksityiskohtaisesti. Parin viikon kulutta itse kukin voi nähdä, miten hyvin tiedot pitivät paikkansa.

Tietojen lisäksi verkossa on liikkunut myös uutuuspuhelinta esittäviksi sanottuja kuvia. Niissä on ollut keskenään eroavaisuuksia, mikä toki on luonnollista, jos niissä on kuvattu eriasteisia kehitysversioita.

9to5macin Justin Duino on katsonut kuvia, joissa uskotaan olevan lopullinen myyntiin tuleva OnePlus 5 – ja hämmästynyt: ”Se näyttää häpeämättömältä iPhone 7 Plus -kopiolta.”

Duinon mukaan molemmissa laitteissa on takana kaksoiskamera vasemmassa ylänurkassa, samoissa paikoissa ovat myös muun muassa logo, salama, mikrofoni ja antennit. Ainoana todellisena erona näyttäisi olevan virta- ja äänenvoimakkuussäätiminen sijoitus.

Duino ihmettelee, kuinka Apple suhtautuu tulokkaaseen. Moni muistanee, että yhtiö kävi kiivaasti oikeutta Samsungia vastaan siitä, että tämä olisi Galaxy-malleihinsa kopioinut iPhonea. Ulkopuolisen silmin katsottuna laitteet muistuttivat toisiaan sen verran kuin kaksi kännykkää ylipäänsä. Nyt seilataan ilmeisesti paljon syvemmillä vesillä.

Jos Gsmarenan tietoihin on luottaminen, OnePlus eroaa monen riemuksi iPhone 7:stä yhdessä merkittävässä suhteessa: siinä on kuulokeliitin.

Lähde: Tivi