Uuden OnePlus-puhelimen ostaja saa kaupan kylkiäisinä Facebook App Installerin, Facebook App Managerin ja Facebook Services As System -palvelun, AndroidPolice uutisoi.

Esiasennettujen sovellusten eli tuttavallisemmin bloatwaren avulla Facebook pystyy asentamaan puhelimiin omat sovelluksensa kuten Facebookin, Messengerin ja Instagramin viemättä niitä ensin Googlen sovelluskauppaan.

Sovellukset löytyvät uusista OnePlus 8-, 8 Pro- ja Nord -malleista. Käyttäjien mukaan puhelimesta voi poistaa Facebookin sovellukset, mutta Facebookin palvelut voidaan ilmeisesti vain ”poistaa käytöstä”. Käytöstä poisto estää palveluiden toimimisen taustalla. Erään käyttäjän mukaan joitakin yksittäisiä tietoja kulkee Facebookille tämänkin jälkeen, Mashable kirjoittaa.

OnePlus vahvistaa PCMagille, että käyttäjien havainnot Facebookin palveluiden esiasennuksista ovat todelliset. Yhtiö ei kuitenkaan tarjoa asiaan selitystä.

Yksi selitys voi mahdollisesti olla se, että puhelinvalmistajat saavat mitä luultavimmin Facebookilta esiasennuksista mojovat korvaukset. Facebook puolestaan saa lisää potentiaalisia asiakkaita ja dataa käyttäjistään.