Kiinalainen OnePlus hämmästytti niin matkapuhelinmarkkinoita seuraavat kuin tavalliset asiakkaatkin ensimmäisellä puhelimellaan. Yhtiö lupasi laitteen, jossa yhdistyvät hyvä ominaisuudet sekä edullinen hinta. Hämmästyttävämpää oli, että lupaus myös täytettiin: muutamalla satasella sai puhelimen, joka ominaisuuksillaan kilpaili muiden valmistajien valikoiman paremman ja kalliimman pään tuotteiden kanssa.

Ensimmäinen OnePlus julkaistiin kuusi vuotta sitten, keväällä 2014. Tuon jälkeen on tullut uusia laitesukupolvia, nyt mennään jo kahdeksannessa.

Valitettavasti sukupolvi sukupolvelta ollaan etäännytty alkuperäisestä huippuominaisuudet edullisesti -ideasta. Vähään aikaan ei kukaan ole enää ihmetellyt OnePlussien halpuutta, kun hinnat ovat kohonneet kaiken aikaa.

Fast Company kirjoittaa, että OnePlussan perustaja ja toimitusjohtaja Pete Lau lupaa muutosta asiaan. Vielä tänä vuonna yhtiö toivoo pystyvänsä tuomaan nykyistä edullisempia puhelimia Eurooppaankin.

”Voimme puhua edullisempien laitteiden tarjoamisesta. Tasostamme emme silti aio tinkiä. Tämän ansiosta yhä useammalla on mahdollisuus hankkia tuotteitamme”, Lau sanoo.

Lopullisena päämääränä yhtiöllä on kuulemma luoda yhteensopivien laitteiden ekosysteemi, eli tulossa olisi muutakin kuin vain puhelimia. Mitään täsmällistä Lau ei tuotteista vielä paljasta. Ainakin televisioiden ja kuulokkeiden kanssa on jo kokeiltu kepillä jäätä.

Puheet omasta ekosysteemistä eivät ole aivan niin utopistisia kuin ensi kuulemalta vaikuttaisi. Yleinen käsitys on, että monen kiinalaismerkin takana lymyää sama yritys, BBK Electronics. Talliin kuuluvat OnePlussan lisäksi Oppo, Realmi ja Vivo. Yhdessä niillä alkaa jo olla muskelia siirtyä sanoista tekoihin.