OnePlus on älypuhelinmerkki, joka on noussut nopeasti keskihintaisten puhelinten kärkikahinoihin myös Suomessa. Tietoturvatutkija Christopher Moore havaitsi kuitenkin, että Android/OxygenOS-alustaversiota käyttävät puhelimet voivat kerätä huomattavan paljon dataa puhelimen käytöstä ja lähettää sen valmistajalle.

Moore havaitsi ongelman OnePlus 2 -puhelimen kohdalla jo viime vuonna. Puhelin lähetti tarkkaa dataa OnePlussan omistamaan verkko-osoitteeseen ilman käyttäjän suostumusta.

Datassa on mukana muun muassa tietoa näytöstä, puhelimen avaustapahtumista, uudelleenkäynnistymisistä, puhelimen sarjanumero, puhelinnumeroita, verkon tietoja, mac-osoite sekä paljon muuta.

OnePlus on myöntänyt puhelinten lähettämien tietojen olemassaolon. Yhtiön mukaan kyse on kuitenkin käyttäjäkokemusohjelmasta.

The Next Webin mukaan sama koskee ilmeisesti myös uudempia OnePlus-puhelimia.

Mikäli haluat varmistaa, että oma puhelimesi ei lähetä tietoja, tarkista oletko mukana käyttäjäkokemusohjelmassa. Klikkaa Asetukset > Lisäasetukset ja varmista että kohta Liity käyttäjäkokemusohjelmaan on kytketty pois päältä.

Moore on myös julkaissut ohjeet OnePlus Device Manager -sovelluksen poistamiseen, mutta toimenpidettä ei suositella kaikille ja sen voi tehdä ainoastaan omalla vastuulla.