Jatkuvasti päällä olevan näytön vihjattiin aiemmin saapuvan tulevaisuudessa jossain OxygenOS-käyttöjärjestelmän uudessa versiossa 9to5Google kertoo. OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau saattoi kuitenkin paljastaa ominaisuuden saapuvan Android 11 -päivityksen mukana. Hän julkaisi Twitterissä pienen vihjeen, joka saattaa tarkoittaa OxygenOS 11 -käyttöjärjestelmän saavan ominaisuuden.

Lau julkaisi kuvan kellotaulusta, joka muistuttaa uudesta OnePlus Nord -puhelimesta. Kuvatekstiksi Lau kirjoitti 11 ”on display”, joka liittyy englanninkieliseen sanaan aina käytössä olevalle näytölle ”always-on display”, ja numero 11 viittaa todennäköisesti OxygenOS 11 -päivitykseen.

Paljastus ei ole kaikkein hienovaraisimpien joukossa, mutta OnePlus-fanit ovat odottaneet uutisia näyttöominaisuudesta jo jonkin aikaa. Ominaisuus kuluttaa enemmän akkua, mutta tärkeiden tietojen saaminen ilman näytön aktivoimista on hyvin käytännöllistä monille.

Android 11 -käyttöjärjestelmää kokeillaan jo sisäisesti ja avoimen beetan avulla. Ominaisuus saattaakin saapua käyttöjärjestelmän tullessa OnePlus 8 ja 8 pro -puhelimille. Aiemmin OnePlus on sanonut ominaisuuden tulevan ensimmäisenä avoimeen beetaan, mutta Laun kommentti vihjaa täyteen julkaisuun Android 11 -käyttöjärjestelmän kanssa.

Kaikissa uusimmissa OnePlus-laitteissa on AMOLED-näyttö, joka vähentää ominaisuuden akun kulutusta. Käyttäjästä riippuen ominaisuus saattaa teoriassa viedä vähemmän akkua, koska puhelinta ei tarvitse käynnistää jatkuvasti kaiken tarkistamiseen. Ominaisuuden pitäisi saada tarvittaessa myös pois päältä, mikäli akkunsa kulumista haluaa varjella tarkasti.