Suomessakin hyvin menestyneen OnePlussan puhelimissa on ikävä ominaisuus. Kamerasovelluksen kuvanvakautus rajaa kuvaa erikoisen paljon, jolloin kuvasta saattaa leikkautua pois tärkeitä elementtejä.

Käytännössä siis valmis tallennettu videokuva ei näytä samalta kuin miltä se näyttää tallennuksen aikana näytöllä.

Asiasta on ollut aiemmin keskustelua OnePlussan tukifoorumilla (linkki 1, linkki 2), mutta Suomessa asia ei tiettävästi ole noussut esiin aiemmin.

Mikrobitti testasi OnePlussan oman kamerasoftan toimintaa OnePlus 5 -puhelimella.

Ohjelmallinen kuvanvakautus parantaa videota ja poistaa häiritsevää tärinää, mutta valitukset näyttävät pitävän paikkansa. Tiukasti rajatussa videokuvassa vaikutus on huomattava.

Ongelma toistuu myös toisen sovelluksen, Open Cameran kohdalla. Ilmaissoftalla kuvattuna kuva hyppää heti tallennuksen käynnistyessä hieman sisäänpäin, minkä lisäksi tallennetussa versiossa rajausta tapahtuu vielä lisää.

Elektonista kuvanvakautusta (eis) ei saa kytkettyä pois päältä. Ongelmaan on kuitenkin ainakin yksi ratkaisu. OnePlussan omalla kamerasoftalla 1080P 60 fps -moodissa videokuva nimittäin tallentuu ilman vakautusta ja juuri sellaisena kuin ruudullla kuvatessa näkyy.

OnePlus on kertonut jo toukokuussa, että ongelma on sen tiedossa. Tämän jälkeen on kuitenkin julkaistu sekä OneOplus 5 että 5T -mallit. Aiemmista malleista ongelma vaikuttaa ainakin 3- ja 3T -malleihin.