OnePlus-puhelimet ovat viime vuosina keränneet ystäviä etenkin yhdellä valttikortilla: ne tarjoavat hyvin pitkälti johtavien merkkien lippulaivapuhelinten ominaisuudet paljon halvemmalla. Voisiko joku uusia saman tempun? Ilmeisesti voi.

OnePlus-puhelinten hinta näyttää kapuavan ylöspäin aina uuden mallin ilmestyessä. Ensimmäisen mallin sai noin 300 eurolla, uusin maksaa selvästi yli 500 euroa.

Monesti ”Kiinan Appleksi” nimitetty Xiaomi on nyt toistamassa OnePlussan vanhaa temppua. Se on julkaissut ominaisuuksiltaan kalleimpien lippulaivapuhelinten kanssa kisaavan Pocophone F1 -mallin, jonka hinta jää alle 300 euron rajan.

Vielä ei kannata innostua liikaa, sillä myynti on aloitettu Intiassa, eikä kännykän tulosta Suomeen ole tietoa. Xiaomilla on kuitenkin nykyään virallinen maahantuoja ja muutamaa mallia myydään DNA:n kautta.

Engadget on tutustunut uutuuteen ja on erittäin vaikuttunut sen ominaisuuksien ja hinnan suhteesta. Ominaisuudet ovat kuin parhaissa älypuhelimissa Snapdragon 845 -suoritinta myöten, mutta turhina pidettyjä hienouksia on karsittu hinnan pitämiseksi alhaisena.

Eikä ostaja aina edes häviä tässä pelissä. Esimerkiksi kalliin lasikuoren sijasta on käytetty edullisempaa materiaalia, joka saa laitteen pysymään näpeissä lipeämättä paljon paremmin.

Pocophone F1 saattaa pakottaa OnePlussan juoksemaan rahojensa edestä samoin kuin se itse on säikäyttänyt johtavat merkit.

Lähde: Tivi