Älypuhelinmarkkinoita edullisilla, mutta hyvin varustelluilla laitteilla ravistellut kiinalainen OnePlus suunnittelee yhdistävänsä kaksi kehittämäänsä käyttöjärjestelmäversiota yhdeksi.

Nykyisin OnePlus käyttää kansainvälisillä markkinoilla OxygeOS-nimistä järjestelmää, jonka ulkoasu ja käyttöliittymä ovat lähellä alkuperäistä Androidia. Kiinan markkinoilla taas on käytössä HydrogenOS, jonka käyttöliittymää on muokattu enemmän paikalliseen makuun sopivaksi.

Xda-developers-sivusto kertoo, että nyt yhtiö suunnittelee OxygenOS:n ja HydrogenOS:n yhdistämistä. Suunnitelmien taustalla on tarve keskittää rajalliset resurssit yhden järjestelmäversion kehittämiseen. Käyttäjille muutoksesta olisi hyötyä siten, että resurssien keskittäminen voisi myös nopeuttaa järjestelmäpäivityksien julkaisua, missä OnePlus ei ole ollut erityisen nopea aiemmin, Android Authority arvioi.

Yhtiön suunnitelmissa on ottaa käyttäjäpalaute avuksi yhdistämiseen. Käyttäjiltä voitaisiin esimerkiksi kysyä, mitkä ominaisuudet mistäkin järjestelmästä pitäisi ottaa mukaan. Käyttäjäpalautetta on tarkoitus kerätä kehitystyön aikana julkaistujen ennakkoversioiden avulla. Android Authority arvioi, että OxygenOS:n versio 3.5 voisi olla ensimmäinen uuteen suuntaan lähtevä järjestelmäversio.