OnePlus esitteli 8T-puhelimen yhteydessä uuden Warp Charge 65 -pikalataustekniikan, joka lataa uutta 8T-puhelinta jopa 65 watin teholla. Sillä voi ladata 30 watin teholla aiempia OnePlus-puhelimia. Tällä kertaa OnePlus 8T:n myyntipakkauksen laturi tukee myös usb-pd-tekniikkaa, joten myös muiden laitteiden lataus onnistuu nopeasti.

Testasimme viime vuonna Mikrobitissä, kuinka eri valmistajien pikalaturit lataavat toisia puhelimia. OnePlussan laturi rajoitti latauksen aina maksimissaan 10 wattiin. Vaikka puhelin olisi teoriassa tukenut jopa 30 watin latausta, laturilta sitä ei saanut.

Nyt kuitenkin OnePlus on tehnyt miellyttävän muutoksen, ja pikalataus onnistuu myös muilla laitteilla. Usb-pd-tuki tarkoittaa sitä, että laturilla voi ladata usb-pd:tä tukevia laitteita aina 45 wattiin asti. Laturilla voi siis ladata nopeasti myös tabletteja ja kompakteja läppäreitä.

Usb-pd (Usb Power Delivery) on Usb if:n kehittämä standardi, joka on melko yleisesti käytössä eri laitteissa, joissa on usb-c-liitäntä. Oman laitteen teknisistä tiedoista selviää, tukeeko oma puhelin, läppäri tai tabletti usb-pd:tä.