OnePlus pääsi puhelimineen viime vuosikymmenellä hyvään vauhtiin toimivalla liiketoimintamallillaan etenkin Suomessa: kelpo tavalla varusteltuja älypuhelimia kohtuuhintaan. Sittemmin hintataso on tosin kohonnut lähemmäs haastettavia.

Carl Pei oli yksi yhtiön perustajista, mutta on lähtenyt omille teilleen uusien haasteiden pariin. Hän on perustanut uuden yhtiön, joka pitää päämajaansa Lontoossa. Nimekseen firma on saanut viimeisen päälle vaatimattomasti Nothing.

Muun muassa Engadget kirjoittaa yhtiön tulevista hankkeista, joita Carl Pei on esitellyt Bloombergin haastattelussa.

”Rakennamme älylaitteiden ekosysteemiä. Aloitamme yksikertaisilla laitteilla, langattomilla nappikuulokkeilla. Julkaisemme useita tuotteita tämän vuoden aikana, ei vain äänentoistoon liittyviä. Päämäärä on, että kaikki nämä laitteet keskustelevat keskenään”, Pei selittää.

Kuulokkeet on tarkoitus saada myyntiin kesällä.

Nothing on koonnut tuekseen kiinnostavan rahoittajajoukon. Esimerkiksi Googlen emoyhtiön Alphabetin sijoitusyksikkö on lyönyt rahojaan likoon 15 miljoonaa dollaria. Muista rahoittajista kannattaa mainita iPodin isäksi mainittu entinen Apple-pomo Tony Fadell, Redditin toimitusjohtaja Steve Huffman sekä Twitchiä perustamassa ollut Kevin Lin.