Ubuntu 17.10 Artful Aardvark on jälleen ladattavissa. Sama koskee käyttöjärjestelmän johdannaisversioita, kuten Kubuntua sekä Xubuntua. Ubuntu 17.10:n asennuksen pitäisi nyt olla turvallista myös Lenovon valmistaman tietokoneen omistaville.

Kirjoitimme aiemmin Ubuntu 17.10:stä löytyneestä vakavasta bugista, joka sai jotkin Lenovon, Acerin sekä Toshiban valmistamat tietokoneet juntturaan. Ongelmaksi paljastui Intelin keskeneräinen laiteajuri, jonka Canonical oli varoituksista huolimatta kytkenyt käyttöön.

Ongelman korjaaminen edellytti kaikkien Ubuntun levykuvien uudelleenkääntämistä. Kyseessä oli melko työläs prosessi, minkä lisäksi väliin sattuivat myös juhlapyhät. Joka tapauksessa korjatut levykuvat ovat jälleen ladattavissa.

Ubuntu 17.10 on ensimmäinen Ubuntu-versio seitsemään vuoteen, joka käyttää oletusarvoisesti Gnome-työpöytäympäristöä.

Viime vuoden huhtikuussa Canonicalin nokkamies Mark Shuttleworth pudotti pommin ilmoittamalla yhtiön luopuvan Unity8-käyttöliittymän kehitystyöstä ja siirtyvän takaisin Gnome-työpöytäympäristön käyttöön. Päätös on poikinut runsaasti kannanottoja puolesta ja vastaan.