Applen M1-prosessoreilla varustellut MacBook Air, MacBook Pro sekä Mac mini ovat kärsineet bluetooth-ongelmista, raportoi Mashable.

Useat käyttäjät ovat kertoneet Redditissä sekä Mac-tukifoorumeilla, että heidän Mac-tietokoneillaan on ollut vaikeuksia muodostaa bluetooth-yhteyttä esimerkiksi langattomien hiirten tai näppäimistöjen kanssa. Osa käyttäjistä kertoo yhteyden pätkivän käytön aikana. Ongelmia on esiintynyt sekä Applen omien että kolmannen osapuolen oheislaitteiden kanssa.

Apple on tasaiseen tahtiin vähentänyt fyysisten porttien määrää laitteissaan. M1-prosessorilla varustelluissa koneissa on enää kaksi USB-C-porttia, joten monet käyttäjät turvautuvat langattomiin oheislaitteisiin. Siksi bluetooth-yhteyden vaivaton toiminta on monille käyttäjille tärkeää. Toistaiseksi bluetooth-yhteyteen liittyvien valitusten määrä on melko pieni, mutta kun otetaan huomioon, että M1-tietokoneita on ollut saatavilla vain pari viikkoa, saattaa valitusten määrä vielä kasvaa lähitulevaisuudessa.

Apple ei vielä ole kommentoinut ongelmaa tai sen syitä, mutta Cult of Mac tarjoaa siihen väliaikaisratkaisua: yhteysongelmat voi välttää käyttämällä Mac-yhteensopivaa bluetooth-adapteria.