Microsoft julkaisee säännöllisesti ominaisuuspäivityksiä Windows 10:een. On luonnollista, että välillä jotain menee pieleen, kuten saimme havaita viime syksynä, kun October 2018 Update poisti odottamatta joidenkin käyttäjien tiedostoja.

Yleisesti ottaen uuteen versioon siirtymisen ei pitäisi aiheuttaa suurempia ongelmia, mutta mikäli niitä siitä huolimatta ilmenee, kannattaa harkita edellisen Windows 10 -version palauttamista. Se onnistuu, mikäli ominaisuuspäivitys on asennettu alle 10 vuorokauden sisään palautushetkestä.

Aiemman Windows 10 -version voi palauttaa valitsemalla Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Palauttaminen. Klikkaa Aloita-painiketta kohdassa, jossa lukee ”Palaa Windows 10:n aiempaan versioon”.

Mikäli painike on harmaana, ei palattauminen enää onnistu. Palauttaminen ei onnistu myöskään siinä tapauksessa, että olet manuaalisesti poistanut Windows 10:n vanhasta versiosta luoman varmuuskopion.

Edelliseen Windows 10 -versioon on kuitenkin suositeltavaa palata vain siinä tapauksessa, että uuden version käytössä ilmenee suurempia ongelmia. Yleensä Microsoft korjaa pikkuviat nopealla aikataululla seuraavan kumulatiivisen laatupäivityksen myötä.