Kesäkuussa ilmestynyt Riot Gamesin hittipeli Valorant, jonka povattiin iskevän samoille e-urheilumarkkinoille Blizzardin Overwatchin sekä erityisesti Valven Counter-Strike: Global Offensiven kanssa.

Uumoilut osuivat oikeaan, ja pelin pariin loikkasi pelaajia kaikilta rintamilta. Myös CS:GO-tähtipelaajia on valunut uuden hittipelin leiriin.

Essentially Esports kirjoittaa entisen CS:GO-tähti Michael ”shroud” Grzesiekin kovista kommenteista, joissa pelaaja kertoo pelin suuntaavaan kohti vääjäämätöntä loppuaan.

Grzesiekin mukaan CS:GO:n suosion laskeminen Pohjois Amerikassa on ollut kova isku pelille, kun esimerkiksi e-urheiluorganisaatio 100 Thieves päätyi vetämään joukkueensa pelistä. Shroud huomautti, että vallitsevista ongelmista huolimatta tähtipelaajat kuittaavat järkyttävän suuria palkkoja.

Kilpailun koveneminen vanhenevalle CS:GOlle on kiistämätön tosiasia. Kesäkuussa julkaistu Valorant mahdollisesti aiheutti pelaajakannan putoamisen Steamissa, SteamCharts kertoo. Heinäkuussa peliin oli kirjautuneena keskimäärin 625 900 henkeä. Huhtikuussa keskiarvo oli 857 604 pelaajaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että huhtikuun pelaajapiikin taustalla saattoi olla myös koronapandemian lisäämä vapaa-aika.

Pelien suosiota on helppo tarkastella myös Twitchin katsojalukujen perusteella. Tällä mittarilla CS:GO pitää edelleen pintansa. Valorant on kerännyt keskimäärin 59,9 tuhatta katsojaa päivittäin seitsemän päivän aikana. Puolestaan CS:GO on haalinut silmäpareja keskimäärin 81,1 tuhatta kappaletta.

Näihin lukuihin toki vaikuttavat käynnissä olevat tapahtumat ja turnaukset.

Tulevaisuutta ei kukaan osaa ennustaa, mutta toistaiseksi CS:GO on vahvoilla ainakin Euroopassa. Tätä ennen pelin suosio on ollut kovassa kasvussa, sillä CS:GO on kerännyt uutta pelaajakuntaa etenkin Aasiasta, The Loadout kirjoittaa.

Juttua muokattu 23.10.2020 kello 13:01. Lisätty maininta siitä, että huhtikuun korkeaan pelaajamäärään saattoi vaikuttaa myös koronapandemia.