Epic Gamesin hittipeli Fortnite ennätti nousemaan muutamassa vuodessa maailmanlaajuiseksi menestystarinaksi. Tästä syystä pelaajat hämmästyivät, kun Google sekä Apple päätyivät poistamaan Fortniten mobiiliversion omista sovelluskaupoistaan.

Päätöksen taustalla oli Epic Gamesin päätös lisätä Fortniteen pelinsisäinen maksujärjestelmä, joka esti Applea sekä Googlea saamasta osuuttaan potista.

Fortniten poistuminen Google Playsta sekä App Storesta on aiheuttanut erikoisen ilmiön: ihmiset ovat ryhtyneet kaupittelemaan Fortnitella varustettuja iPhone-puhelimia järkyttävän korkeilla hinnoilla, kirjoittaa iMore.

Ebayssa kaupiteltavien puhelinten hintapyynnöt huitelevat jopa tuhansissa euroissa. Esimerkiksi vanhan Apple iPhone 7 -puhelimen lähtöhinnaksi on asetettu 3 500 euroa ”harvinaisen” Fortniten takia.

On kuitenkin enemmän kuin todennäköistä, että maailman suosituimpien pelien joukkoon kuuluva Fortnite tulee vielä palaamaan sovelluskauppoihin ennemmin tai myöhemmin. Harkitse siis kahdesti ennen kuin ryhdyt kaivamaan luottokorttia esiin.

Uutista muokattu 19.8.2020 kello 10:08. Poistettu pohdinta siitä, minkä takia kaikki myynnissä olleet puhelimet ovat Applen valmistamia. Syy on yksinkertaisesti se, että suljettuun ekosysteemiin on hyvin hankalaa ladata App Storen ulkopuolisia pelejä.