OnePlus on aikaisemmin tullut tunnetuksi siitä, miten yhtiön kustannustehokkaat puhelimet ovat pystyneet tarjoamaan käyttäjille muiden lippulaivapuhelinten ominaisuuksia.

Kuitenkin vuosien saatossa myös OnePlus on tasaisesti nostanut laitteidensa hintaa, ja nykyään yhtiön puhelimet kilpailevat suurin piirtein samassa hintaluokassa muiden valmistajien kanssa.

OnePlus onkin luvannut palata juurilleen uuden halvemman hintaluokan puhelimen kera.

Huhujen mukaan uusi puhelin kulkee työnimellä OnePlus Z. Nimen lisäksi laitteen tiedot ovat myös saattaneet lipsahtaa julki.

Android Centralin mukaan yhtiön sisäpiirilähde on paljastanut, että OnePlus Z julkistetaan 10. heinäkuuta Intiassa. Ratkaisu kuulostaa uskottavalta, sillä Intia on OnePlus-yhtiön suurin markkina-alue.

Tämän lisäksi verkossa on julkaistu paljastuksia, joissa kerrotaan tarkemmin puhelimen yksityiskohdista. BGR-sivuston poimimat tiedot paljastavat, että puhelimessa on 6,5 tuuman amoled-näyttö, Snapdragon 765 5g -mikroprosessori sekä 4000 milliampeeritunnin akku, joka tukee 30 watin pikalatausta.

Puhelimen perusversiossa olisi huhujen mukaan 8 gigatavua ram-muistia ja 128 gigatavua rom-muistia. Puolestaan kameroita on kerrottu olevan kolmin kappalein: 48 megapikselin pääkamera, 12 megapikselin ultrawide-kamera sekä 13 megapikselin telekamera. Puolestaan 16 megapikselin selfiekamera on puhkaistu amoled-näytön läpi.

Myös OnePlus Z:n hinnasta on saatu vihiä. Twitterissä on julkaistu kuvakaappaus Payback-sovelluksessa tehdystä kyselystä, joka koski mahdollisesti uutta OnePlus-puhelinta.

Yhtiön nimellä varustetussa kyselyssä udellaan, olisiko vastaaja valmis maksamaan lomakkeessa esitetystä puhelimesta 2499 rupiaa (noin 293 euroa). Kyselyssä esitetyt ominaisuudet kuitenkin eroavat jonkin verran aikaisemmista huhuista, esimerkiksi kameroiden sekä akun kapasiteetin osalta.