Ympäri maailmaa tulostimet ovat sylkeneet erikoisia viestejä. Primitiivisen taiteen ja varoitusviestin yhdistelmän tarkoituksena on saada ihmiset kiinnittämään huomiota tulostimensa tietoturvaan.

Stackoverflowin-nimellä esiintyvä hakkeri kertoi Bleepingcomputerille ajaneensa itse kirjoittamaansa hyökkäysohjelmaa 24 tunnin ajan.

Se etsii internetistä laitteita, joissa on jätetty avoimeksi portit, jotka mahdollistavat etätulostuksen. Hyökkäyksen uhreiksi on joutunut laaja kirjo tulostimia, ainakin Aficon, Brotherin, Canonin, Epsonin, HP:n, Lexmarkin, Konica Minoltan, Okin ja Samsungin valikoimista. Uhreja on jopa 150 000.

Ohjelman tulostamassa viestissä kehoitetaan sulkemaan tietoturvan vaarantavat portit, mitään suoranaista haittaa se ei tee. Vuoden 2016 maaliskuussa samankaltaisen demonstraation toteuttu hakkeri Weev, joka lähetti tulostimet täyteen natsipropagandaa. Siitä huolimatta täysin ovet avoinna nettiin päin olevia tulostimia tuntuu edelleen löytyvän roppakaupalla.

Kepposen uhreiksi joutuneet käyttäjät ovat tviiitanneet kuvia varoitusviesteistä. Uhreiksi ovat kuvien perusteella päätyneet myös monet kuittitulostimet.

What new robot will we get today @lmaostack pic.twitter.com/dFyu0CCVLR

— Kevin J Murphy (@KevinM90) February 5, 2017

Lähde: Tivi