Opera on lisännyt selaimensa mainostenestosovellukseen toiminnon, jonka avulla käyttäjä voi suojautua salaa taustalla tapahtuvalta kryptovaluutan louhinnalta. Ominaisuus on nimeltään ”NoCoin”.

Operan esittelemä NoCoin-ominaisuus estää verkkosivustoille upotettujen javascript-pohjaisten louhintaskriptien toiminnan. Ominaisuus on kytkettävissä käyttöön selaimen asetusten kautta.

Useat verkkosivustot ovat siirtyneet kryptovaluuttaan mainostulojen ehtyessä tai niiden korvaajina. Kryptovaluutta kiinnostaa myös rikollisia sekä ahneita ylläpitäjiä, mistä johtuen monet verkkosivustot louhivat kryptovaluuttaa siitä käyttäjälle kertomatta.

Käyttäjältä salaa tapahtuva kryptovaluutan louhinta on monille varsinainen murheenkryyni. Uhritietokoneen suoritinaikaa hyväksikäyttävä skripti aiheuttaa turhaa kuormaa prosessorille ja tietokoneen lämmönhallinnalle. Läppäreiden tapauksessa myös laitteen akku kuluu nopeasti.

Tarjolla on useita tapoja suojautua ei-toivotulta valuutanlouhinnalta. Eräs vaihtoehto on asentaa Chrome-selaimeen No Coin- tai minerBlock-lisäosa. Kryptovaluuttaa louhivat sivustot voidaan myös estää käyttöjärjestelmän hosts-tiedoston avulla.

Firefox-selaimelle on tarjolla puolestaan NoScript-lisäosa. Operan käyttäjät ovat niin ikään turvassa selaimen version 50 myötä.