Amerikkalaisoperaattori Armstrong Zoom Internet aikoo ottaa kovat keinot käyttöön rankaistessaan epäiltyjä piraatteja. Nettiyhteyttä hidastetaan mateluksi, mikä saattaa vaikuttaa esimerkiksi internetiin yhdistettyyn älytermostaattiin.

Zoom lähestyy epäiltyjä piraatteja kirjeillä, joissa kerrotaan toiminnan laittomuudesta ja kehotetaan lopettamaan se välittömästi. Mikäli näin ei toimi, niin operaattori aikoo laskea yhteysnopeuksia merkittävästi.

Zoomin mukaan sähköpostin vastaanottaminen ja lähettäminen onnistuu edelleen, mutta torrent-sovellusten käytön voi unohtaa.

Zoom kehottaa huomioimaan, että hidastusrangaistuksen langettua sillä on vaikutuksia myös taloudessa käytettyyn älyteknologiaan, kuten videovalvontaan sekä etäyhteyden avulla hallittavaan termostaattiin. Piraatteja voivat siis odottaa kirjaimellisesti kylmät ajat, mikäli laiton toiminta ei lopu, Techspot kirjoittaa.

Rangaistuksen saanut asiakas voi vielä hyvittää tekonsa vastaamalla operaattorin esittämiin, tekijänoikeutta koskeviin kysymyksiin. Lisäksi asiakas saa luettavakseen tietopaketin, joka sisältää opetusmateriaalia tekijänoikeuksien loukkaamisesta. Kun katumusharjoitus on suoritettu, asiakkaan nettiyhteys palautetaan rangaistusta edeltäneelle tasolle.

Jos viesti ei kaikesta huolimatta mene perille, varaa Zoom itselleen oikeuden purkaa yksipuolisesti asiakkaan internetyhteyssopimus.