Amerikkalainen jättioperaattori AT&T on lähestynyt monia asiakkaitaan erikoisella sähköpostiviestillä. Operaattori varoittaa viestissä, että asiakkaan puhelin lakkaa pian toimimasta, ja olisikin korkea aika hankkia uusi luuri, jotta puheluita voisi edelleen soittaa tai käyttää datapalveluita.

Monien huijausviestiksi epäilemä sähköposti on todellakin lähtenyt AT&T:ltä. Sen muotoilu vain on erikoinen. Todellisuudessa operaattori ajaa 3g-verkkonsa lopullisesti alas vasta helmikuussa 2022, ArsTechnica kertoo. Lisäksi viestejä on lähetetty lukuisille asiakkaille, joiden puhelimet toimivat vielä ongelmitta tämän jälkeenkin.

Noin 1,5 vuoden päästä puhelimen pitää AT&T:n verkossa toimiakseen tukea 4g-taajuuksia ja volte-tekniikkaa (voice over lte). Eräs asiakas sai asiasta kertovan sähköpostin, vaikka hänellä on käytössään vuoden 2019 maaliskuussa julkaistu huippulaite, Samsung Galaxy S10E. Puhelin tukee siten niin 4g-verkkoja kuin volte-tekniikkaakin.

ArsTechnican mukaan AT&T käyttää vertailukohtana omaa listaansa verkkojensa kanssa yhteensopivista puhelimista. Syystä tai toisesta, listalle ei ole päivitetty läheskään kaikkia 4g/volte-laitteita. Lisäksi sähköposti laitetuen loppumisesta on lähetetty myös esimerkiksi eräälle Google Pixel 3A -käyttäjälle - vaikka kyseinen puhelin löytyy operaattorin hyväksymislistalta.

Mikäli sähköpostissa ollutta linkkiä klikkaa, pitäisi asiakkaan saada lyhyttä viestiä parempi käsitys tilanteesta. Kaikilla käyttäjillä linkattu sivu ei kuitenkaan ole toiminut, mikä on vahvistanut epäilyksiä huijausviestistä.

AT&T on sittemmin pahoitellut viestintänsä epäonnistumista, muttei ole selittänyt toimintaansa tarkemmin.